Škola za koktel majstore

Posao koktel majstora prilično je atraktivan i to zbog nekoliko razloga. Možda najvažniji je onaj financijski. Naime, koktel majstor može zarađivati prilično lijepe novce posebice ako se radi o boljem hotelu, restoranu ili noćnom klubu na našoj obali. Drugi razlog je potražnja na tržištu rada. Ukoliko ste dobar koktel majstor s iskustvom moći ćete i birati radno mjesto. Treći razlog je dakako i odnos gostiju i poslodavaca prema vama što proizlazi iz prva dva razloga. Budući da ste duša zabave i donosite novac turističkom objektu, uglavnom će se odnositi prema vama s uvažavanjem.

Titulu koktel majstora možete dobiti s vremenom, odnosno s iskustvom, ali kako bi si uštedjeli to vrijeme, možete pohađati školu, odnosno tečaj za koktel majstore.

Škola ima vrlo različitih, od onih koji traju dva semestra, mjesec-dva do onih jednodnevnih.

Credit Photo: Paul Winch-Furness / www.paulwf.co.uk

Danas ću vam ukratko predstavit tri opcije.

  • MixyFlair Style (Ugostiteljsko Uslužni obrt KIŠ) škola je koju se održava u Zagrebu kroz dva semestra prilikom kojih ćete učiti predmete kao što su priprema, mixologija, točenje i kodeks. Trening izvan nastave nude u opremljenim dvoranama 6 puta tjedno.
  • Učilište Piramida znanja organizira 6tjedni tečaj u Zaboku nakon kojeg se dobiva diploma Udruge konobara i barmena Hrvatske te se to zanimanje upisuje u e-knjižicu. Također nude i praksu, a najboljima i sezonski posao.
  • Kratki tečajevi za koktel majstore često se nude na stranicama za grupne popuste kao što je Kolektiva ili Ponuda dana pa svakako to imajte na umu te provjerite aktualnu ponudu na navedenim i sličnim stranicama.

Cijene, naravno, ovise o školi, trajanju tečaja i slično. Za orijentir, pogledajte cjenik MixFlair Style. Nije jeftino, ali svakako se isplati investirati u vašu budućnost. Ukoliko imate problema s financijama, pogledajte na brzikredit.com za pomoć.

 

Sretno!

(Visited 792 times, 6 visits today)